Головна Новини Суспільство події У Росії відреагували на пропозицію щодо великоднього перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на пропозицію щодо великоднього перемир'я

Росія налаштована продовжувати війну проти України

21 квітня 2022, 07:48 comments1573
Поділіться публікацією:

Росія відкинула ініціативу генсека ООН Антоніо Гуттеріша щодо запровадження в Україні 4-денної "Великодньої гуманітарної паузи". Як передає видання "Коментарі", про це у Twitter повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

У Росії відреагували на пропозицію щодо великоднього перемир'я

Радбез ООН. Фото: з відкритих джерел

Український дипломат зазначив, що Москва досить швидко відреагувала на пропозицію генсека ООН про припинення вогню в Україні хоча б на час найголовнішого християнського свята – Воскресіння Христового. У Кремлі її відкинули. Представник РФ заявив, що "дуже неправдиво та нещиро звучать у цих умовах заклики до миру та припинення вогню".       

Свою відмову від того, щоб погодитися на 4-денне перемир'я в Москві пояснили тим, що вони не бачать у цьому потреби, адже якщо вони припинять обстріли, то цим українська влада може скористатися для перегрупування своїх сил і ще кращої оборони, що створить додаткову складність у наступі для російської армії. У Кремлі вважають, що перепочинок російським окупантам не потрібний, а потрібний він лише Україні.

Більше того, постпред Росії в ООН безпідставно наперед звинуватив Україну в "нелюдських провокаціях", які може створити українська влада під час перемир'я, після чого буде звинувачена Росія.                         

Зазначимо, Україна зі свого боку на офіційному рівні позитивно відгукнулася на пропозицію генсека ООН про перемир'я та підтримала його.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента розповіли, чому переговори з Росією про припинення війни зайшли в глухий кут і фактично заморожені. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини