Головна Новини Суспільство події У Росії назвали країну, яка першою постраждає, у разі ескалації з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії назвали країну, яка першою постраждає, у разі ескалації з НАТО

У Росії публічно лякають Фінляндію у разі ескалації з НАТО

28 грудня 2023, 09:20 comments6071
Поділіться публікацією:

У Кремлі продовжують риторику залякування щодо Фінляндії, яка приєдналася до Північноатлантичного альянсу. Постійний представник РФ при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов заявив, що у разі виникнення конфронтації з НАТО ця країна може постраждати першою, на яку обрушиться військова міць РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пишуть російські ЗМІ.

У Росії назвали країну, яка першою постраждає, у разі ескалації з НАТО

Росія-НАТО Фото: З відкритих джерел

Такі "страшилки" високопоставлений російський дипломат аргументував зокрема близькістю Фінляндії, кордон якої прилягає до РФ.

У розмові з російським пропагандистським виданням "РІА Новини" він озвучив думку, що набуття цього року членства в НАТО перетворило Гельсінкі, що десятиліттями зберігало нейтральний статус, на ворожу для Москви державу.

"Вони жили спокійно та мирно і раптом опинилися між Росією та НАТО як член цього Альянсу. Але оскільки вони наші сусіди, якщо, не дай Боже, буде якась ескалація, вони першими постраждають", — заявив Ульянов.

Варто звернути увагу на те, що російський високопоставлений дипломат далеко не вперше відрізняється різкими висловлюваннями, а його заяви після початку широкомасштабної військової агресії проти України зовсім вбачають заклики до геноциду.

Зокрема, минулого року постпред РФ Ульянов у соцмережі Twitter публічно закликав "не шкодувати українців", коментуючи пост президента України Володимира Зеленського, який подякував США за новий пакет допомоги.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін заявив, що Російська Федерація нібито не планує війну проти НАТО. Більше того, за путінськими словами, РФ зацікавлена у розвитку відносин з країнами Альянсу. При цьому російські чиновники на кшталт заступника голови Ради безпеки, екс-президента Дмитра Медведєва або заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова періодично загрожують НАТО. Які шанси на пряме зіткнення РФ та НАТО? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини