Головна Новини Суспільство події У Росії нацгвардійцю Марківу вручили звинувачення - заочно
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії нацгвардійцю Марківу вручили звинувачення - заочно

За російськими законами там йому світить довічне ув'язнення

23 грудня 2020, 17:02
Поділіться публікацією:

У Росії нацгвардійцю Віталію Марківу вручили обвинувачення у вчиненні кримінального діяння. Правда, процедура вручення звинувачення пройшла заочно. Про це пише служба зі зв'язків з громадськістю Слідчого комітету Російської Федерації.

У Росії нацгвардійцю Марківу вручили звинувачення - заочно

Звинувачують росіяни українського правоохоронця в тому ж "злочині", за яким його після 3,5 років ув'язнення і кримінального процесу виправдав італійський суд, а саме, Марківа підозрювали в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокелле в результаті мінометного обстрілу недалеко від Слов'янська в кінці весни 2014 року.

При затриманні нацгвардійця на території Росії нібито загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше "Коментарі" писали про те, що 3 листопада суд Італії розглянув апеляцію у справі українського нацгвардійця і вирішив його виправдати. 31-річний Віталій Марків родом з Тернопільщини. З 2003-го разом з сім'єю переїхав жити в Італію, де здобув освіту, і отримав громадянство країни. З початком війни на Сході країни став волонтером, після його прийняли в Національну гвардію оперативного призначення, підрозділ, що складався переважно з учасників "майдану". У червні 2017 го Марківа затримали місцеві правоохоронці, коли він полетів до матері в Італію.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков витратив власні кошти на оренду літака Falcon для доставки гвардійця Віталія Марківа з Італії в Україну. Про це повідомив заступник Авакова Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Політик повідомив, що міністр внутрішніх справ повідомив НАПКА про те, що 5 листопада 2020 року здійснив витрати на суму 836 244 гривні. Арсен Аваков повідомив про це письмово, оскільки через постанови КСУ від 27 жовтня припинено можливість подачі інформації про зміни в майновому положенні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини