Головна Новини Суспільство події У РНБО спростували черговий фейк окупантів про ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО спростували черговий фейк окупантів про ЗСУ

Російська пропагандистська машина продовжує поширювати брехливі фейки про українську армію

10 травня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

У проросійських Telegram-каналах почала з'являтися фейкова інформація про різке погіршення епідеміологічної ситуації в українській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО.

У РНБО спростували черговий фейк окупантів про ЗСУ

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

На фоні невдач російських військових в Україні пропагандисти прагнуть поширювати фейк про те, як справи в лавах ЗСУ. Зокрема, повідомляється, що "українську армію охопила епідемія туберкульозу". Російські ЗМІ розповідають, що українські лікарі не можуть навіть з'ясувати, яка насправді причина епідемії, що почалася. При цьому повідомляється, що причин може бути кілька. По-перше, заклик до лав ЗСУ недієздатних резервістів. По-друге, українська армія розширює свої лави за рахунок людей, які відбували термін у місцях ув'язнення.

Вельми передбачувано, російські пропагандисти, посилаючись на невідоме "джерело в Генштабі ЗСУ", розповідають, що втрати від туберкульозу у ЗСУ становлять понад 10% і ситуація лише погіршується.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО наголошують, що ця інформація не має нічого спільного з дійсністю і використовується супротивником виключно для того, щоб посіяти паніку серед українців та створити деморалізацію, придушити серед українських захисників переможний дух.

Читайте також на порталі "Коментарі" — багато експертів, військових, аналітиків чекали 9 травня і параду на Червоній площі, адже очікувалося, що президент РФ Путін озвучить якісь важливі рішення щодо війни в Україні. Але в результаті Путін не тільки не став робити різких заяв, а, навпаки, більше виправдовувався за повномасштабне вторгнення в Україну, ніж погрожував.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини