Головна Новини Суспільство події У РНБО пояснили, що відбувається у Словаччині – чому країна перестає бути другом України
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО пояснили, що відбувається у Словаччині – чому країна перестає бути другом України

Секретар РНБО вважає, що європейським політикам, Євросоюзу варто уважно стежити за ситуацією та процесами

5 жовтня 2023, 11:05 comments1136
Поділіться публікацією:

У Словаччині "просто божевільний" вплив російської агентури. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

У РНБО пояснили, що відбувається у Словаччині – чому країна перестає бути другом України

Словаччина та Україна. Фото: із відкритих джерел

"Майте на увазі, що вплив російської агентури в Словаччині просто божевільний. Вони спочатку були в Празі, а потім, з огляду на те, що їх там трохи поганяли, вони перебралися до Братислави. І те, що ми на сьогоднішній день бачимо — це вплив Російської. Федерації, яка намагається роздмухувати ситуацію в Європі", — заявив Олексій Данілов.

На його думку, іншим політикам, які представляють демократичні вільні країни Європи, потрібно уважно стежити за тим, що відбувається в Словаччині. Адже вже є прецедент, що на території ЄС дедалі активніше з'являються російські наративи, російська мова, російська історія. Це дуже погана тенденція.

При цьому Данілов висловив думку, що політики не визначають курс країни, а народ.

Читайте на порталі "Коментарі" – президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання нового пакету військової допомоги Україні. Причина вельми прогнозована – президент змушена зважати на позицію переможців парламентських виборів, де лідером стала антиукраїнська партія Smer-SD екс-прем'єра Роберта Фіцо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини