Головна Новини Суспільство події У РФ півмільйона «липових» ковід-сертифікатів опинились у мережі: люди тепер хапаються за голову
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ півмільйона «липових» ковід-сертифікатів опинились у мережі: люди тепер хапаються за голову

Дані 500 тис. росіян із підробленими довідками про вакцинацію виставили на продаж

12 листопада 2021, 12:37
Поділіться публікацією:

У Даркнеті та Telegram-каналах виставили на продаж інформацію про покупців "липових" довідок про вакцинацію та ПЛР-тестів з Москви та Підмосков'я. У результаті тепер у мережі є особисті дані більше 500 000 осіб, які свого часу вирішили отримати підроблені документи про вакцинацію проти коронавірусу, не зробивши саму вакцинацію. Про це повідомляє видання "Коментарі", посилаючись на портал "Секрет фірми".

У РФ півмільйона «липових» ковід-сертифікатів опинились у мережі: люди тепер хапаються за голову

Вакцинація. Фото: secretmag.ru

Один із аферистів хоче за 1000 рядків із особистими даними 120 доларів. У відкритий доступ потрапила така інформація: паспортні дані, номер телефону, адреса проживання, а також дата, коли нібито було зроблено вакцинацію проти коронавірусу.

Інтернет зараз переповнений пропозиціями щодо того, щоб зробити підроблений сертифікат про вакцинацію. У Росії це коштує приблизно 1500 рублів. Чимало з пропозицій надходить саме від аферистів. В одних випадках люди беруть гроші, але не надають сертифікати, які раніше пропонували. В інших випадках надають сертифікати, які насправді зроблені у програмі фотошоп і які легко можна викрити. Є ще й такі, що просто займаються збиранням особистих даних, а потім просто займаються здирством.

У Росії тих, хто придбав підроблений ковід-сертифікат, може переслідувати ще одна небезпека. Юристи стверджують, що, якщо про витівки людей стане відомо правоохоронним органам, то людина, яка отримала підроблені документи, може загриміти за грати на цілий рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт розповів, чому, купуючи підроблений ковід-сертифікат, шанси людини на те, щоб вижити скорочуються до мінімальних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини