Головна Новини Суспільство події У разі "повітряної тривоги" закладам у Полтавській області заборонялося виганяти відвідувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі "повітряної тривоги" закладам у Полтавській області заборонялося виганяти відвідувачів

В областях не дозволяли виганяти людей надвір, якщо пролунав сигнал сирени

29 червня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

Власникам та керівникам торгових центрів Полтавської області заборонялося виганяти людей із приміщення на вулицю під час повітряної тривоги. Про це пишуть Українські новини.

У разі "повітряної тривоги" закладам у Полтавській області заборонялося виганяти відвідувачів

Розбір завалів, фото ДСНС

У повідомленні Держспоживслужби Полтавської області , розміщеному на місцевих сайтах, зокрема, йдеться: "Під час повітряної тривоги весь персонал та відвідувачі мають негайно пройти у певне безпечне місце у самому закладі, а не пропонувати вийти із закладу".

У відомстві наголосили, що перебувати на вулиці під час повітряної тривоги дуже небезпечно і тому керівники торгових мереж мають взяти на контроль це питання та вжити максимальних заходів щодо забезпечення безпеки під час повітряної тривоги як для працівників торгових мереж, так і для їхніх відвідувачів.

У разі ”повітряної тривоги” закладам у Полтавській області заборонялося виганяти відвідувачів - фото 2

Як з'ясували журналісти, подібні вказівки Держспоживслужби були однакові у багатьох областях України. Наприклад, Начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міськради Руслан Мороз 15 квітня говорив про те, що під час сигналу "Повітряна тривога" заборонено виганяти відвідувачів із торгових закладів .

Нагадаємо, 27 червня внаслідок ракетної атаки російських військ було зруйновано торговий центр "Амстор" . Мер Кременчука заявив, що торговий центр не був закритий під час повітряної тривоги – у цьому міський голова вбачав порушення.

В адміністрації торговельного центру Українським Новинам прокоментували, що дії посадових осіб ТЦ були чітко регламентовані протоколом № 12 засідання Ради оборони Полтавської обласної військової адміністрації від 18.03.2022, а також вимогами Держспоживслужби Полтавської області та Полтавської міської ради.

Відповідно до вимог, було визначено максимально безпечне місце у будівлі ТЦ для відвідувачів та співробітників, які не хотіли залишати ТЦ під час повітряної тривоги. В адміністрації "Амстор" наголосили, що "маршрути евакуації та переміщення відвідувачів під час повітряної тривоги були розміщені в публічних місцях ТЦ. Виганяти людей після припинення роботи ТЦ, згідно з вимогами, було заборонено".

Крім цього, у коментарі зазначили, що "керівник торговельного центру заздалегідь повідомив всіх орендарів, що під час повітряної тривоги ТЦ не зачинятимуться, і центральні двері торговельного центру будуть відчинені для забезпечення максимального евакуаційного потоку для тих відвідувачів, які виявлять бажання залишити ТЦ. спрацьовування попереджувальної сирени "Амстор" працював тільки в режимі "на вихід", охорона допомагала бажаючим залишити ТЦ. Завдяки злагодженим діям усіх служб і відповідальних осіб, особливо під час пожежі, що розростається після ракетного удару, масштаб трагедії вдалося суттєво знизити".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини