Головна Новини Суспільство події У Раді запропонували мобілізувати правоохоронців: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді запропонували мобілізувати правоохоронців: деталі

Нардеп "ЄС" Софія Федина вважає, що потрібно мобілізувати правоохоронців, які перебувають на пенсії після 40 років

6 серпня 2024, 14:30 comments12415
Поділіться публікацією:

Обмежено придатними до 25 років не можна замінити потенціал мобілізації ЗСУ. До того ж, дії щодо таких громадян будуть незаконними. Але посилити мобілізацію можна за рахунок того, щоби мобілізувати правоохоронців, які перебувають на пенсії після 40 років. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Ранок.LIVE" заявила нардеп Софія Федина.

У Раді запропонували мобілізувати правоохоронців: деталі

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Федина вважає, що Україні необхідно проголосувати за законопроект, який забороняє мобілізацію віком від 18 до 25 років. За її словами, для того щоб Верховна Рада прийняла його, потрібна громадська підтримка.

"Сьогодні дуже потрібна громадська підтримка ухвалення цього законопроекту. Тут не питання у самих військових, як вони це коментують. Військовослужбовці, напевно, мобілізували б людей з 18 років. І я не хочу обговорювати добре це чи погано. Військові розуміють, що потрібен максимальний". ресурс", — сказала вона.

За словами Софії Федини, нардепи взялися за цей документ після скандальної мобілізації одного з 19-річних близнюків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — командири військових частин зможуть закликати добровольців на службу без участі ТЦК, але для цього відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет міністрів, розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі "Української правди".

За його словами, ТЦК має свої мобілізаційні плани та замовлення від Генштабу, тому вони не завжди йшли назустріч добровольцям, які приходили з відносинами від конкретних військових частин. Саме тому, каже нардеп, потрапити до обраного підрозділу можна лише шляхом укладання контракту. Але проблема в тому, наголошує політик, що далеко не всі військовозобов'язані хочуть підписувати контракт, тому що він передбачає певні терміни, які не завжди пасують громадянам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини