Головна Новини Суспільство події У Путіна -1: Пашинян озвучив рішення щодо участі Вірменії в ОДКБ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна -1: Пашинян озвучив рішення щодо участі Вірменії в ОДКБ

Вірменія зупиняє членство в ОДКБ

23 лютого 2024, 08:48 comments3635
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії заявив про заморожування членства Єревана в Організації договору колективної безпеки. Організація не виконувала своїх функцій щодо Вірменії, вважає Нікол Пашинян. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву прем'єр зробив в інтерв'ю телеканалу "France 24".

У Путіна -1: Пашинян озвучив рішення щодо участі Вірменії в ОДКБ

Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

Нікол Пашинян зазначив, що участь Вірменії в ОДКБ, в якій домінує Москва, була "заморожена".

Прем'єр-міністр Вірменії повідомив також, що так званий договір про колективну безпеку щодо Єревана не виконували, особливо у 2021-2022 роках – зокрема, коли Пашиняну запропонували підписати спільну декларацію Ради колективної безпеки ОДКБ через відсутність політичної оцінки "агресії Азербайджану" проти суверенітету Вірменії

"Це не могло залишитися без нашої уваги. Ми призупинили нашу участь. Подивимося, що буде далі", – сказав Пашинян.

На запитання щодо можливого закриття російської військової бази на території Вірменії Пашинян не дав конкретної відповіді. Ця тема "не стоїть на порядку денному", сказав він. Як повідомляє агентство "РБК", 102 російська військова база, яка несе бойове чергування в рамках Об'єднаної системи ППО СНД, розгорнута в Гюмрі на півночі Вірменії за міждержавним договором Москви та Єревана від 1995 року. Термін дії договору продовжено до 2044 року.

Зазначимо, у лютому в інтерв'ю газеті The Daily Telegraph Пашинян припустив, що Вірменія "може переосмислити" своє членство в ОДКБ. У 2023 році країна проігнорувала свою участь у двох навчаннях та у Мінському саміті у листопаді. У Кремлі висловили "жаль" з цього приводу, а на думку російського президента Володимира Путіна, який наводить "РБК", вихід із ОДКБ "інтересам Вірменії не відповідає".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росії тут Вірменія не союзник: Пашинян зробив заяву про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини