Головна Новини Суспільство події У приватних клініках можна лікуватися безкоштовно: за яких умов
commentss НОВИНИ Всі новини

У приватних клініках можна лікуватися безкоштовно: за яких умов

Пацієнти вже отримують первинну та спеціалізовану медичну допомогу в таких закладах

30 вересня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Приватні медичні клініки зможуть обслуговувати клієнтів безкоштовно, якщо вони уклали договір з Національною службою здоров’я (НСЗУ). Про це повідомляє прес-служба уряду.

У приватних клініках можна лікуватися безкоштовно: за яких умов

Українці зможуть отримати медпослуги в клініках безкоштовно, фото з відкритих джерел

За статистичними даними НСЗУ, 271 клініка та більше півтисячі лікарів, що працюють як ФОП, вже підписали відповідні документи. Клієнти цих закладів та медиків обслуговуються безкоштовно.

Українці можуть укладати декларації не лише з сімейними лікарями в Центрах ПМСД, а й з лікарями ФОП та працівниками клінік. Декларація укладається з терапевтами або педіатрами. У багатьох областях приватні медичні заклади вже отримали виплати від НСЗУ за надання первинної медичної допомоги населенню.

Для того, щоб сходити на прийом до вузького спеціаліста в приватній клініці, пацієнт надає електронне направлення від лікаря, з яким уклав декларацію. Зазначимо, що кожна з клінік уклала договір на надання послуг, що передбачені певним пакетом.

Серед пакетів послуг наступні: вакцинація від коронавірусу, хірургічні операції, гемодіаліз, реабілітація, лікування туберкульозу, лікування ВІЛ, допомога онкохворим, тим, хто переніс інсульт, інфаркт. 

Пацієнти, що хочуть дізнатися чи певна клініка має договір на відшкодування витрат на лікування українців, мають переглянути список.

Для цього зайдіть на сайт НСЗУ/“Е-дані”/Аналітичні панелі. Далі знайдіть панель “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”, там в таблиці або на карті шукайте потрібний вам заклад.

Як повідомляє портал "Коментарі", на медицину з держбюджету виділяють 600 млн гривень: що спрямують кошти. У МОЗ вже розробили наказ про розширення переліку професій, яким потрібно мати вакцинацію. Наразі наказ погоджують інші державні органи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини