Головна Новини Суспільство події У Польщі заявили, що ймовірність нападу РФ на Україну сьогодні вища, ніж учора
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі заявили, що ймовірність нападу РФ на Україну сьогодні вища, ніж учора

У Польщі не бачать зниження рівня ескалації на українському кордоні - війська РФ лише посилюються

17 лютого 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

У Польщі не бачать підстав говорити про деескалацію на українсько-російському кордоні, де концентрація військ РФ лише посилилася. Отже, якщо порівняти зі вчорашнім днем, загроза російського вторгнення зросла в рази. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох, пише агентство "PAP".

У Польщі заявили, що ймовірність нападу РФ на Україну сьогодні вища, ніж учора

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За словами Солоха, повідомлення російської сторони про те, що війська, які беруть участь у військових навчаннях, вирушають до пунктів постійної дислокації – це лише слова, а реальність виявляється зовсім іншою.

У Бюро національної безпеки Польщі заявляють, що чисельність російських військ поблизу українського кордону зросла. Розвідки західних країн повідомляють, що немає жодних ознак деескалації, є ознаки того, що кількість військ стає більшою.

Павел Солох додав, виходячи з тих даних, які є, можна сказати, що ймовірність російського вторгнення сьогодні вища, ніж вона була вчора.

Говорячи про можливі сценарії російської атаки, Солох зазначив, що є кілька сценаріїв. Один з них, який найбільше обговорюють, включає удари артилерії по місцях, де найбільше зосереджено українських військових. Другим етапом цього сценарію є наступ російської піхоти.

У Польщі вважають, що поки не пролунає перший постріл з боку РФ у бік України, є надія, що дипломатичний шлях може завадити здійснитися найрадикальнішим сценаріям в Україні. Надія на дипломатію є, але загроза вторгнення російських військ поки що збільшується з кожним днем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — передували сигналам Польщі заяви від британської розвідки, які підтверджують великий ризик загрози вторгнення російських військ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини