Головна Новини Суспільство події У поїздах та на вокзалах за вами таємно спостерігають: нововведення від УЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

У поїздах та на вокзалах за вами таємно спостерігають: нововведення від УЗ

На вокзалах та поїздах України з'явилися залізничні маршали, вони, на відміну від охоронців, які працюють на залізниці у службовій формі з усіма відзнаками, не працюють публічно

9 жовтня 2023, 14:17 comments2309
Поділіться публікацією:

На вокзальних комплексах та поїздах "Укрзалізниці" розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба перевізника в Telegram.

У поїздах та на вокзалах за вами таємно спостерігають: нововведення від УЗ

Укрзалізниця. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що залізничні маршали – це працівники відомчої воєнізованої охорони. Їхнє головне завдання – моніторити ситуацію на вокзалах та поїздах, забезпечувати пасажирам можливість подорожувати без будь-яких проблем, а у разі виникнення небезпеки – оперативно реагувати, відповідно до узгоджених раніше норм і правил.

Зазначається, що на відміну від охоронців, які працюють на об'єктах залізниці у службовій формі з усіма відзнаками, маршали виконуватимуть свою роботу, особливо це не афішуючи. Тому пасажири не бачитимуть, хто саме буде правоохоронцем і в разі небезпеки зупинить правопорушників.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко розповів, що на авіаційних маршрутах вже давно застосовується подібна практика, коли люди в цивільному стежать за правопорядком, ніяк не видаючи себе, якщо ситуація спокійна і немає необхідності реагувати.

Євген Лященко уточнив, що всі маршали – це заздалегідь підготовлені спеціалісти, які знають, як діяти у непростих ситуаціях.

В "Укрзалізниці" також повідомили, що перші маршали вже працюють на певних маршрутах ще з вересня. Далі їх ставатиме дедалі більше. Поки що маршали виконують свої обов'язки на одному з найпопулярніших західних напрямків, який "зараз вимагає більшої уваги для забезпечення безпеки пасажирів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євген Лященко, який очолив державну "Укрзалізницю" лише у березні цього року, направив на погодження до Міністерства інфраструктури фінансовий план компанії на 2024 рік. Про це у Facebook пише політичний оглядач, блогер Орест Василькевич.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

партия 5.10

10 жовтня 2023, 14:55

Херней маются - ворье и поддонки из вечно убыточной железки, а мусор этот надо выкидывать на ходу из поезда ! Давнопорапродать эту коррупционную клоаку


Новини