Головна Новини Суспільство події У Пентагоні розповіли про підготовку Росії ще однієї анексії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли про підготовку Росії ще однієї анексії в Україні

У Москві хочуть піти за кримським сценарієм

10 травня 2022, 07:27 comments3361
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон висловлює своє занепокоєння щодо того, що Росія може анексувати Донецьку та Луганську області. Москва може оперативно провести фейковий референдум, видавши його за демократичний процес. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на брифінг прес-секретаря Держдепу Неда Прайса.

У Пентагоні розповіли про підготовку Росії ще однієї анексії в Україні

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Спікер Держдепу зазначив, що вище російське керівництво намагається докласти всіх зусиль, щоб легітимізувати окупацію та захоплення суверенних українських територій.

За словами Неда Прайса, США добре відомий метод, який Москва вже використала та продовжує використовувати в українському Криму та на сході. Для того, щоб хоч якось пояснити вторгнення російських військ в Україну, Кремль намагався провести фіктивні вибори. За таким сценарієм Росія має намір діяти і тепер, захоплюючи нові території України.

Зазначимо, що раніше вже з'являлася інформація від розвідки ЗСУ про те, що Росія має намір провести фейковий референдум в окупованій Херсонській області, тим самим оголосивши про створення ще одного квазіосвіти в Україні "ХНР". Але пізніше маріонеткова влада окупантів від цієї ідеї нібито відмовилася.

Також розвідка США повідомляла, що раніше в Москві планували на середу травня провести на Донбасі фейковий "референдум" про приєднання до РФ, але через бойові дії, що затягнулися, плани довелося коригувати і відкладати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Банковій натякнули, кому доведеться відповісти за окупацію Херсонської області, не виключивши варіант про "здачу" регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини