Головна Новини Суспільство події У ПАР визнали, що не знають, як вчинити з Путіним, якщо він прилетить на саміт БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР визнали, що не знають, як вчинити з Путіним, якщо він прилетить на саміт БРІКС

Bloomberg стало відомо, що ПАР розглядає всі варіанти, щоб уникнути арешту Путіна за ордером МКС

24 березня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Уряд Південно-Африканської Республіки отримує юридичні консультації щодо того, як вчинити з ордером Міжнародного кримінального суду на арешт російського президента Володимира Путіна у разі, якщо він погодиться взяти участь у саміті БРІКС у серпні цього року. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

У ПАР визнали, що не знають, як вчинити з Путіним, якщо він прилетить на саміт БРІКС

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Південна Африка входить до переліку тих країн, які підписали Римський статут, який заснував МКС. Отже, вона має виконати наказ про арешт Володимира Путіна.

"Ми чекаємо на уточнене юридичне укладання з цього питання. Ми стурбовані становищем народу України. Ми хотіли б бути в такому становищі, коли ми могли б продовжувати взаємодіяти з обома країнами, щоб переконати їх у необхідності миру", — заявила міністр міжнародних відносин і співпраці Наледі. Пандор.

Водночас джерела "Bloomberg" у МЗС ПАР заявили, що Преторія навряд чи заарештовуватиме будь-якого главу держави. При цьому вони зазначили, що уряд та правлячий Африканський національний конгрес уважно вивчають усі варіанти, щоб уникнути виконання ордера на арешт російського президента.

Південна Африка зайняла нейтральну позицію щодо війни Росії із Україною. Позиція уряду викликала засудження деяких найбільших торгових партнерів країни, включаючи США і Європейський Союз, а також деяких найбільших банків країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — топ-темою залишається рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі від 17 березня про видачу ордера на арешт російського президента Путіна. Поряд з омбудсменом країни-агресора з прав дитини Марією Львовою-Бєловою він підозрюється в незаконній депортації дітей з території України. За словами українського лідера Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? Що тепер робити Китаю, який зміцнює зв'язок з Росією? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини