Головна Новини Суспільство події У ОП назвали причину, чому переговори з РФ щодо припинення вогню зупинилися
commentss НОВИНИ Всі новини

У ОП назвали причину, чому переговори з РФ щодо припинення вогню зупинилися

Михайло Подоляк заявив про ускладнення переговорів із Росією

19 квітня 2022, 17:52 comments1076
Поділіться публікацією:

Блокада Маріуполя та готовність Росії розпочати другу фазу війни в Україні практично застопорили переговорний процес. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів радник голови Офісу президента, член української делегації на переговорах Михайло Подоляк, пише "Reuters".

У ОП назвали причину, чому переговори з РФ щодо припинення вогню зупинилися

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Михайло Подоляк підтвердив, що переговори з Росією фактично заморожені та не проводяться. Коли відбудеться наступний раунд переговорів, радник глави Офісу президента також не зміг сказати.

На думку Подоляка, головною причиною чому переговори перестали просуватися вперед стала блокада Маріуполя. Вона зробила переговорний процес ще складнішим. Саме тому, з огляду на те, що Росія продовжує війну та наступальну операцію на сході України, складно спрогнозувати, коли можуть бути контакти з російською делегацією.

Радник голови ОП додав, що на тлі маріупольської трагедії переговорний процес став дуже складним. Михайло Подоляк вважає, що Кремль покладає великі надії на другий етап війни. Завдання Москви – покращити позиції на майбутніх переговорах за рахунок окупації більшої території України, ніж є сьогодні. Саме тому Кремль поспіхом намагається перекидати свої війська та наступати на Донбасу та на півдні України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Європейський Союз готується відмовитися від нафти РФ . Країни Євросоюзу активно обговорюють нафтове ембарго із Росією. Питання просуватиме особисто президент Франції Еммануель Макрон. Він уже заявив, що Франція однією з перших може відмовитись від російських енергоресурсів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

21 квітня 2022, 18:56

И как эта информация выглядит в контексте со вчерашней публикацией в " Украинская правда", в соответствии с которой в ОП изучается полученный пакет предложений Кремля в рамках т.н. стамбульского коммюнике?


Новини