Головна Новини Суспільство події У найбільших торгових мережах України не вистачає чоловіків: чому виникла проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

У найбільших торгових мережах України не вистачає чоловіків: чому виникла проблема

Основні проблеми на тих напрямках роботи, де потрібні чоловіки призовного віку

20 лютого 2024, 15:40 comments1165
Поділіться публікацією:

Найбільші торгові мережі зіткнулися із кризою персоналу. Для роботи в АТБ, Auchan та Comfy не вистачає чоловіків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes Ukraine".

У найбільших торгових мережах України не вистачає чоловіків: чому виникла проблема

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що основні проблеми на тих напрямках роботи, де потрібні чоловіки призовного віку.

Серед причин кризи персоналу – виїзд українців за кордон, падіння споживчого попиту та небажання чоловіків влаштовуватись на офіційну роботу, свідчать дані спільного дослідження Асоціації рітейлерів України та сайту вакансій robota.ua.

За його даними, у січні 2023 року на одну вакансію у рітейлі претендувало п'ятеро людей. Протягом року кількість претендентів постійно падала, доки не досягла позначки 2,1 особи на одну вакансію у грудні. Таким чином, у грудні 2023 року кількість вакансій у рітейлі відновилася на 94% порівняно з довоєнним періодом, йдеться у публікації.

У матеріалі йдеться, що чоловіки не хочуть офіційно оформлятися на роботу, тому що компанія подає інформацію до Територіального центру комплектування, каже начальник управління з корпоративних комунікацій АТБ Сергій Демченко.

У січні 2024 року, за даними Work.ua, роботодавці опублікували 91 021 вакансію. Це на 6% менше, ніж було у грудні 2023 року, і на 7% менше за січень 2022 року. За кількістю пропозицій роботи ринок праці поновився на 93%. Але, як і раніше, це відновлення відбувається нерівномірно.

У рейтингу посад із високими зарплатами (понад 70 000 грн) – посади фахівців для Сил оборони України: пілот дрона, стрілець, гранатометник, мінометник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому питання мобілізації викликає такий резонанс у суспільстві: як вирішити проблеми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини