Головна Новини Суспільство події У МЗС розповіли, у якому разі на українській території з'являться миротворці
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, у якому разі на українській території з'являться миротворці

Дмитро Кулеба зазначив, що Україні необхідно мати різні рішення для всіх можливих сценаріїв

1 квітня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

Головна умова появи миротворців на території України – вони не повинні сприяти тому, щоб конфлікт був заморожений, а також сприяти тому, щоб закріплювалися нинішні позиції сторін. Як передає видання "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У МЗС розповіли, у якому разі на українській території з'являться миротворці

Миротворці. Фото: з відкритих джерел

При цьому глава МЗС зазначив, що Україна має мати різні варіанти, як діяти залежно від того, яким може бути той чи інший сценарій розвитку подій.       

Дмитро Кулеба подякував польським колегам за пропозицію ввести миротворчий контингент в Україну. Особливо важливо, що таку ініціативу просуває Польща, яка є членом НАТО. При цьому Київ завжди наголошує на тому, що будь-яка миротворча місія не повинна бути спрямована на те, щоб заморозити конфлікт.        

За словами дипломата, починаючи з 24 лютого, Росія додатково окупувала частину територій України. Київ наполягає на тому, щоб Москва вивела якомог швидше свої війська на ті рубежі, де вони знаходилися 23 лютого. Все, що може трактуватися інакше не відповідає українській позиції та інтересам.

Дмитро Кулеба розповів, що в нього вже відбулася конструктивна розмова із віце-прем'єром Ярославом Качинським. За підсумками розмови вдалося переконатися, що Польща сьогодні повністю розуміє все те, що відбувається та готова всіляко допомагати Україні. Отже, немає жодних непорозумінь чи сумнівів щодо миротворчої місії, на якій налаштовує Польща.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ повідомили – ворог частково відводить війська з київського спрямування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини