Головна Новини Суспільство події У МВС розповіли, що чекає на чоловіків, які незаконно виїхали з країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС розповіли, що чекає на чоловіків, які незаконно виїхали з країни

Глава МВС запевнив, що чоловіків, які незаконно виїхали з України, після повернення чекає покарання

25 травня 2023, 09:47 comments1829
Поділіться публікацією:

В Україні вже активно йде підготовка законопроекту про покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни. Законопроект спільно напрацюють Верховна Рада та уряд. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У МВС розповіли, що чекає на чоловіків, які незаконно виїхали з країни

Ігор Клименко. Фото: з відкритих джерел

Глава МВС визнав, що зараз кожен чоловік, який під тим чи іншим приводом покинув Україну і потім повернувся – не понесе жодного покарання, бо досі не передбачено покарання в законі. Але після закінчення війни, вважає Ігор Клименко, держава матиме механізми, щоб нагадати кожному чоловікові, що він робив під час захисту нашої Батьківщини і, де він знаходився. Тоді вже доведеться відповідати, особливо тим, хто нелегально покинув межі України у воєнний час.

Міністр зазначив, що вже зараз МВС вивчає міжнародний досвід у цьому питанні.

На думку Клименка, більшість українських громадян з розумінням поставляться до нового закону, коли певні особи будуть обмежені у деяких правах.                    

"Вони (Ред. — Ті, хто виїхав незаконно за кордон) повинні відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон", — наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Зеленський звернувся до народу Ірану – просить припинити цинічні вбивства.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пропаганда не справляється: величезні втрати "Вагнера" у Бахмуті підірвали інфопростір РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини