Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, скільки реально хворих на коронавірус може бути в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, скільки реально хворих на коронавірус може бути в Україні

Реальне число хворих на коронавірус в Україні може бути втричі більшим за офіційне

8 липня 2020, 09:08 comments1089
Поділіться публікацією:

Число інфікованих коронавірусом в Україні може досягати 150 тисяч осіб. Це втричі більше за офіційні цифри, - розповів в інтерв'ю журналістам ВВС головний санлікар України Віктор Ляшко.

У МОЗ розповіли, скільки реально хворих на коронавірус може бути в Україні

Фото: МОЗ України

Не всі хворі на коронавірус звертаються за допомогою лікарів або ж часто хворіють безсимптомно. Тому реальну кількість інфікованих в Україні можна лише припустити. Розрахувати її приблизно з допомогою математичного моделювання спробували в Міністерстві охорони здоров'я. Там припускають, що тестування допомагає виявляти лише 35% хворих.

Протягом декількох тижнів в Україні кожен день навіть офіційно додається більш ніж півтисячі хворих. Віктор Ляшко не виключає, що з такими темпами Україна може стати новим епіцентром коронавірусу в Європі.

"Ми завжди готуємося до найбільш песимістичних сценаріїв. Чи боїмося ми подібної ситуації? Безумовно. Готуємося до неї? Однозначно. Але якщо захворюваність буде стрімко зростати, ніхто до цього не буде готовий", — каже Ляшко.

Насамперед, не витримати такого навантаження може українська система охорони здоров'я. Але чекати сильного спалаху найближчим часом не варто, заспокоює чиновник.

"Упевнений, що нічого подібного влітку не відбудеться. Хоча б тому, що немає інших грипоподібних захворювань. Якщо ж будемо ігнорувати карантин, у цьому випадку ні про які прогнози  й мови бути не може", — пояснив санітарний лікар.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Всесвітній організації охорони здоров'я назвали ще один спосіб передачі коронавірусу від людини до людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини