Головна Новини Суспільство події У МОЗ пояснили, чому українців масово не тестують на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ пояснили, чому українців масово не тестують на коронавірус

Обсяги тестування на коронавірус в Україні незабаром можуть зрости вдвічі, - Ляшко

3 липня 2020, 10:37 comments2035
Поділіться публікацією:

Українців не можуть масово тестувати на коронавірус, бо для цього не вистачає обладнання та фахівців. Про це розповів головний санлікар України журналістам видання "Новое время". Масові тести могли б допомогти виявляти набагато більше безсимптомних випадків COVID-19.

У МОЗ пояснили, чому українців масово не тестують на коронавірус

Фото: iStockphoto

Зараз в Україні тестують, в першу чергу тих, хто контактував з хворими на коронавірус, має симптоми, перебував в епіцентрі спалаху або ж приїхав з-за кордону. Масового тестування, як у багатьох інших країнах,  не проводять.

"Для цього нам, на жаль, не вистачить ні потужностей, ні кваліфікованих фахівців", — каже Ляшко.

Та й українська економіка поки що не готова до подібного.

"У кожній країні алгоритм тестування розробляють, виходячи з економічних можливостей. Адже ми не можемо говорити зараз про те, що економіка України дорівнює економіці Польщі, Іспанії, Італії і, тим більше, США. Всіх бажаючих протестувати ми не зможемо. Але ,однозначно, аналізи роблять тим, хто має симптоми, щоб тримати ситуацію під контролем", — пояснив чиновник.

І все ж з часом в Україні будуть нарощувати темпи тестування, — запевняє Ляшко.

"Ще коли тільки починалася епідемія, ми назвали кордон наших можливостей — 80 тисяч тестів на тиждень. Зараз ми робимо абсолютно спокійно 72 тисячі. Поставлену мету ми майже виконали", — сказав головний санітарний лікар.

За його словами, Україна зараз купує спеціальне обладнання для лабораторій. І вже незабаром в державних лабораторіях зможуть робити вдвічі більше тестів на коронавірус.

Раніше "Коментарі" розповідали, як змінилося кількість інфікованих коронавірусом в Україні, і які  регіони найбільше уражені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини