Головна Новини Суспільство події У МОЗ пояснили, чому карантин вихідного дня провалився
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ пояснили, чому карантин вихідного дня провалився

Низька ефективність карантину пов'язана з недотриманням обмежень - Степанов

1 грудня 2020, 09:31 comments2464
Поділіться публікацією:

Введення додаткових обмежень для українців, зокрема, карантину "вихідного дня" виявилося малоефективним. Про це говорить і статистика захворюваності та вже підтверджують в Міністерстві охорони здоров'я. Про причини подібного провалу розповів глава МОЗ Максим Степанов.

У МОЗ пояснили, чому карантин вихідного дня провалився

Карантин вихідного дня

Так, за словами чиновника, карантин не спрацював через низьку дисципліну українців. Для порівняння він навів досвід інших країн.

"Туреччина ввела комендантську годину на вихідних, і він буде дотримуватися. Це ключова позиція. Ізраїль ввів локдаун, і він дотримується. І вони бачать результат. Ми ввели карантин вихідного дня. Спочатку тиждень всі так звані експерти  раптом почали говорити про те, чи буде він працювати, чи не буде. Дійшли до вихідних — деякі мери почали говорити: "Ми не будемо виконувати", ресторани залишилися відкритими й пішло-поїхало", — уточнив Степанов.

Також він підкреслив, що дисципліна потрібна і при прийомі ліків, і при дотриманні приписів лікарів. З такою ж строгістю і відповідальністю українцям варто підходити до дотримання карантинних заходів.

Міністр нагадав, що уряд вводив карантин вихідного дня до 30 листопада. Продовжувати цей "напівзахід" в Кабміні не збираються. Йдеться вже про повний локдаун.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів України узгодили дату посилення карантинних обмежень, а саме введення локдауна. За даними українських ЗМІ, які посилаються на особисті джерела в уряді, посилений карантин буде діяти нібито з 24 грудня по 15 січня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валерій

1 грудня 2020, 12:06

В такому разі для чого ці потуги і струшування повітря. Хай всі перехворіють частина видохне. Можливо це і є частина генерального плану який реалізується через "ручних експертів"

Іван

1 грудня 2020, 11:16

Цікаво, чи дисципліновані урядовці, може треба починати з себе

Bujhm

1 грудня 2020, 11:08

У нас не Китай, не Израиль, и даже не Италия. У нас результат локдауна будет таким же как и результат "выходного карантина". Все на него забьют, депутаты первые. А вот экономике писец прийдет полный. Тут гарантия 100%


Новини