Головна Новини Суспільство події У МОЗ озвучили перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ озвучили перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації

У країні є контролюючі органи, які мають право перевіряти підприємства, компанії і держустанови на наявність вакцинації у працівників

30 вересня 2021, 08:26
Поділіться публікацією:

Як випливає з наказу МОЗ про перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації роботодавці будуть змушені не допустити на робочі місця нещеплених співробітників. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє "Громадське".

У МОЗ озвучили перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що в країні є контролюючі органи, які мають право перевіряти підприємства, компанії і держустанови на наявність вакцинації у працівників. Якщо ж виявиться, що працівники не вакциновані, то за це буде нести відповідальність, в першу чергу, роботодавець. Якщо вакцинація обов'язкова, то роботодавець має право не допустити людину на робоче місце. Якщо ж вона, звичайно, не вакцинована.

Віктор Ляшко зазначив, що влада чітко розуміє, що, якщо державна організація хоче функціонувати, виконуючи всі свої функції, то її співробітники повинні бути щеплені і перебувати на своїх робочих місцях, а не працювати віддалено. На підтвердження своїх слів Ляшко привів статистику по вакцинації в збройних силах України, де вже щеплено більше в 90%. У МВС трохи менше 87-88%.

Глава МОЗ також зазначив, поки що в наказі МОЗ щодо обов'язкової вакцинації числяться лише працівники державних інститутів. Якщо говорити більш конкретно, то обов'язкова вакцинація повинна бути проведена серед працівників шкіл, садочків, а також вищих навчальних закладів. Також повинні бути повністю вакциновані працівники центральних органів виконавчої влади, працівники місцевих держадміністрацій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко назвав області, які за крок до "червоної зони".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: gjhromadske.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини