Головна Новини Суспільство події У МОЗ анонсували обов'язкову вакцинацію навіть у «жовтій» зоні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ анонсували обов'язкову вакцинацію навіть у «жовтій» зоні

У "жовтій" зоні планують запровадити повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів.

17 листопада 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

У зв'язку з безперервним зростанням захворюваності на коронавірус у МОЗ мають намір посилити карантинні обмеження. Зокрема, громадяни, які проживають у регіонах, які потрапили до "жовтої" зони, зобов'язані будуть вакцинуватися. Інакше вони не зможуть виходити на робочі місця. Також люди, які не вакциновані, не зможуть відвідувати заклади, вони будуть мати певні обмеження. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "РБК-Україна", посилаючись на заяву голови МОЗ Віктора Ляшка на брифінгу.

У МОЗ анонсували обов'язкову вакцинацію навіть у «жовтій» зоні

Віктор Ляшко. Фото: liga.net

Міністр зазначив, незважаючи на "жовтий" рівень, працівники закладів зобов'язані будуть щепитися. Також прищепити будуть зобов'язані відвідувачі закладів. На даний момент у МОЗ працюють над тим, щоб внести зміни до правил адаптивного карантину.

На сьогоднішній день у "жовтій" зоні залишилися лише дві області – Закарпатська та Кіровоградська. Поки що люди, які проживають у цих двох областях, не зобов'язані мати при собі документи, що підтверджують вакцинацію перед відвідуванням торгових центрів, ресторанів, кафе, готелів. Такі правила діють для тих громадян, які проживають у областях, які потрапили до "червоної" зони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МОЗ розповіли про суворі догани та погані наслідки для тих сімейних лікарів, які не сприяють якнайшвидшій вакцинації громадян. Сімейні лікарі проводять дуже низьку роз'яснювальну роботу. Звідси у людей низька довіра до вакцинації. Ті лікарі, які не можуть досягти підвищення темпів вакцинації, незабаром можуть втратити роботу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини