Головна Новини Суспільство події У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний сезон
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний сезон

Рівень підготовки відповідає усім плановим показникам

6 вересня 2021, 17:21 comments1287
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства розвитку громад і територій Олексія Чернишова, Україна підготувалася до старту опалювального сезону на 80%. Про це повідомляє ТСН.

У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний сезон

У Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний сезон - фото з відкритих джерел

Міністр запевняє, що рівень підготовки відповідає усім плановим показникам. У зв'язку з цим опалення в Україні повинні увімкнути вчасно. Очільник Мінрегіону також зазначив, що тарифи для населення не зростатимуть.

До слова, опалювальний період в Україні починається за умови, якщо середньодобова температура протягом трьох днів становить +8 градусів і нижче, а завершується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 градусів тепла.

Нагадаємо, що раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, чого чекати українцям від тарифів на житлово-комунальні послуги восени. Експерти стверджують, що головним у платіжці українців в опалювальний період традиційно буде платіж за тепло. У деяких містах тарифи на тепло зростуть, в інших — ні. Крім того, фахівці зазначають, що будь-яке зростання тарифів призведе до збільшення неплатежів за комунальні послуги.

Портал також повідомляв, що, за словами глави уряду Дениса Шмигаля, Кабмін більше не впливає на встановлення тарифів на тепло і гарячу воду. У місцевої влади "розв'язані руки", і вона має право самостійно приймати рішення з цього приводу. На початку року влада підписала меморандум із мерами міст. Зі свого боку Кабмін гарантував "оздоровлення" фінансового стану теплокомуненерго. Пристойні суми, витрачені на модернізацію, повинні бути компенсовані. Це дасть можливість мерам міст самостійно регулювати тарифи на тепло і гарячу воду. Влада на місцях повинна керуватися справедливим підходом до встановлення тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини