Головна Новини Суспільство події У Міносвіти хапаються за голову: хто масово виїжджає з України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міносвіти хапаються за голову: хто масово виїжджає з України

У Міносвіти розкрили масштаби виїзду школярів із України

сьогодні, 15:47 comments3745
Поділіться публікацією:

В Україні вже тривалий час спостерігається тривожна тенденція, яка може негативно відобразитися на тому, що чекає на Україну в майбутньому і як далі зможе функціонувати країна. Українські учні старших класів масово виїжджають із країни за кордон. Найчастіше це стосується юнаків старших класів. Як передає портал "Коментарі", цю тему під час запитань до уряду порушив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

У Міносвіти хапаються за голову: хто масово виїжджає з України

Виїзд школярів із України. Фото з відкритих джерел

Міністр заявив, що поділяє тривогу щодо виїзду дітей із країни.

"Ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопців, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися в Україні у різний спосіб", — висловився міністр.

Лісовий зазначив, що головним завданням Міністерства освіти є надання дітям якісної професійної та вищої освіти, щоб вони хотіли залишитися в Україні і надалі.

Також він вважає західну освіту дуже міфологізованою – ми представляємо навчання в "Оксфорді", тоді як насправді українська молодь вступає до звичайних вишів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – міністр освіти та науки України Оксен Лісовий заявив, що для підвищення зарплат педагогам потрібно додатково 270 мільярдів гривень. Він розповів про це під час виступу у Верховній Раді, зазначивши, що наразі таких коштів у бюджеті немає, але уряд працює над різними варіантами вирішення цієї проблеми.

Лісовий пояснив, що на посаду міністра він прийшов із освітньої сфери, маючи досвід управління навчальним закладом, тому добре розуміє, які проблеми виникають із зарплатами вчителів.

"Я підписував відомості на такі зарплати, за які було соромно. Я розумію, як це тяжко", — поділився він своїм досвідом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини