Головна Новини Суспільство події У Міноборони зробили нову заяву про електронні повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони зробили нову заяву про електронні повістки

У Міноборони заявляють, що електронні повістки не розроблятимуться без відповідного закону

22 червня 2024, 11:17
Поділіться публікацією:

Наразі у Міністерстві оборони не працюють над впровадженням електронних повісток. Для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "NV" зробила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

У Міноборони зробили нову заяву про електронні повістки

Повістка. Фото: з відкритих джерел

"Наразі, згідно з чинним законодавством, поняття електронної повістки не існує. В застосунку Резерв+ немає такого функціонала. Зі свого боку можу сказати, що робота над електронними повістками у Резерв+ зараз не здійснюється", — заявила Чорногоренко.

За її словами, доки не буде ухвалено законодавство, робота над електронними повістками не може розпочатися.

На запитання, чи підтримує заступник міністра оборони ідею електронних повісток, вона заявила, що це можливе лише за умови, що від ідеї до ухвалення закону пройдуть абсолютно всі нормотворчі процедури.

Зазначимо, раніше представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що після 16 липня повістки зможуть надсилати поштою, саме тоді завершиться відведений законом термін у 60 днів для уточнення військовозобов'язаними, призовниками та резервістами своїх військово-облікових даних.

Спікер прокоментував питання про те, яким зараз є офіційний спосіб вручення повісток і що зміниться після 16 липня, в якій ситуації повістка вважатиметься врученою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть після оновлення даних до "Резерву+" вручити повістку: пояснення ТЦК.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи будуть електронні повістки та направлення на ВВК: у Раді дали остаточну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини