Головна Новини Суспільство події У Міноборони України звернулися із закликом до країн НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони України звернулися із закликом до країн НАТО

У Міноборони України закликали країни НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях

16 січня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Міноборони України закликало уряди країн НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

У Міноборони України звернулися із закликом до країн НАТО

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Як повідомляється, заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Чорногоренко взяла участь у засіданні Комітету з інновацій та гібридних загроз у штаб-квартирі НАТО у рамках діяльності Ради Україна-НАТО.

Вона ознайомила учасників Комітету із пріоритетами Міноборони у сфері інновацій та кіберзахисту. Окремо звернула увагу на технології, яких потребує Україна, щоб змінити "правила гри" на полі бою.

"Ми закликаємо інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю у розвитку можливостей у сфері оборонних інновацій — наприклад, оптичних систем наведення або розумних самонаводних боєприпасів для наших БПЛА. Ми закликаємо галузь, інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю як у розвитку можливостей у цих сферах, в оцінці перспективних технологій. Нам потрібно разом трансформуватись, щоб забезпечити відповідність можливостей наших сил оборони вимогам сучасного поля бою", — наголосила Чорногоренко.

Заступник міністра згадала також про ІТ-коаліцію, коаліцію дронів та РЕБ та запросила країни-учасниці Комітету приєднатися до цих ініціатив. За її словами, Міноборони готове зробити свій внесок у розробку Дорожньої карти Україна-НАТО щодо співробітництва у сфері інновацій.

"Міністерство оборони зацікавлене у проведенні спільного інноваційного заходу Україна-НАТО із залученням екосистем України та Альянсу. Така подія налагодить зв'язки між Україною та нашими партнерами та призведе до спільного розвитку можливостей, обміну досвідом або відкриття доступу до нових технологій для наших сил оборони", — наголосила Чорногоренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через війну в Україні зростає напруженість у відносинах між Шольцем та Макроном: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини