Головна Новини Суспільство події У Міноборони розповіли про важливе нововведення, яке з'явиться в "Резерві+" вже цього літа
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли про важливе нововведення, яке з'явиться в "Резерві+" вже цього літа

У Міноборони анонсували, що в "Резерві+" цього літа можуть запустити автоматичне надання відстрочки.

24 червня 2024, 16:58 comments1346
Поділіться публікацією:

Цього літа у додатку "Резерв+" можуть запустити сервіс автоматичного надання відстрочки від призову. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "NV" зробила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

У Міноборони розповіли про важливе нововведення, яке з'явиться в "Резерві+" вже цього літа

Застосунок "Резерв+". Фото: з відкритих джерел

"Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка має надаватися автоматично, без походу до ТЦК, без збору папірців, наприклад, людям з інвалідністю чи батькам трьох дітей. Адже ці дані вже мають державу в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв'язки, зв'язок між батьком, матір'ю та дітьми є у Державному реєстрі актів громадянського стану. І вже зараз у нас із цим реєстром є взаємодія", – зазначила Катерина Чорногоренко.

За її словами, є мета – досить швидко закрити найпоширеніші кейси, щоб "Резерв+" став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час та ресурси наших громадян.

Заступник міністра оборони підкреслила, що важливо, щоб оборонне відомство налагодило взаємодії з вісьмома державними реєстрами, щоб автоматично зберігати інформацію про військовозобов'язаних. Тому послугу автоматичного відстрочення у додатку "Резерв+" можуть запустити вже цього літа.

"У нас зараз досить щільне навантаження на команду. Ми запустили військово-обліковий документ. Зараз займаємося тим, що технічно підтримуємо всі ці кейси. Я думаю, що протягом літа ми вже зможемо зазнати цієї взаємодії", — додала Катерина Чорногоренко.

Раніше Чорногоренко повідомляла, що в мобільному додатку "Резерв+" став доступний електронний військово-обліковий документ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на працівників ТЦК після початку роботи військової поліції: у Раді дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини