Головна Новини Суспільство події У Міноборони розповіли, для чого жінки мають ставати на військовий облік
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, для чого жінки мають ставати на військовий облік

Рішення спрямоване на оновлення, удосконалення системи військового обліку

28 грудня 2021, 13:18
Поділіться публікацією:

Військовий облік для жінок в Україні не є призовом до армії чи мобілізацією. Він потрібен для того, щоб навести лад у військовому обліку та знати потенціал. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

У Міноборони розповіли, для чого жінки мають ставати на військовий облік

У Міноборони розповіли, для чого жінки мають ставати на військовий облік - фото: Україна молода

Вона зазначила, що наказ Міноборони про необхідність українкам ставати на військовий облік не був несподіванкою, оскільки у березні 2021 року парламент України ухвалив закон, який запровадив саме такий облік. Його, за словами Маляра, підтримала абсолютна більшість депутатських фракцій.

"Тобто це спільне парламентське рішення спрямоване на оновлення, удосконалення системи військового обліку. Наказ є виконанням цього закону", — написала Маляр.

Заступник міністра оборони додала, що військовий облік українок існував і раніше. Наприклад, постановою Уряду від 1994 року було передбачено близько 40 професій, які є підставою взяття жінок на облік. А до 2008 року, за словами Маляр, цю ухвалу було заборонено публікувати. З того часу, продовжила вона, з'явилися нові професії, а деякі зникли.

Маляр зазначила, що метою постановки українок на військовий облік є наведення порядку в обліку, оскільки однією з головних проблем, яка стала очевидною у 2014 році, була "зруйнована система військового обліку".

Заступник міністра додала, що жінки можуть звернутися до Територіальних центрів комплектування протягом усього 2022 року. Зараз у Міноборони працюють над тим, щоб автоматизувати цей процес та зробити його більш зручним.

Раніше експерти для інтернет-видання "Коментарі" оцінили таке рішення , а також розповіли, що не так із військовим обліком українок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини