Головна Новини Суспільство події У Міненерго засмутили прогнозом: що буде з відключення світла
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго засмутили прогнозом: що буде з відключення світла

У Міненерго попередили, що періоди відключень можуть збільшуватись

3 червня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

В Україні можуть збільшуватись періоди відключень електроенергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міненерго.

У Міненерго засмутили прогнозом: що буде з відключення світла

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

Зокрема, як повідомили у прес-службі, у низці областей у неділю застосовано екстрені відключення.

"Після шести масованих атак на енергосистему є значний брак потужності. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків, продовжуються ремонти. Проте система є чутливою", — додали в Міненерго.

Зазначимо, раніше голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що цього тижня дефіцит в енергосистемі буде суттєво вищим, ніж минулого тижня, тому графіки відключень застосовуватимуться протягом доби.

"Ситуація визначатиметься трьома основними факторами. Перше – починаючи з суботи, вийшли в ремонт два енергоблоки атомних електростанцій. Це був плановий процес, його неможливо відстрочити. Відповідно, у нас буде дещо менше потужності в системі, ніж було раніше. Друге – це два обстрілу цієї та минулої ночі, через які було пошкоджено певні об'єкти енергетики, зокрема кілька теплових та гідроелектростанцій.

За його словами, третій фактор – це досить висока температура повітря, яка очікується завтра та протягом усього наступного тижня, до 32, наприклад, у Києві. Це означає, що споживання зросте через інтенсивніше використання систем кондиціювання. Тому дефіцит, якого ми врятували протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться, причому в досить серйозному розмірі. Він не може бути фізично перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому із завтрашнього дня протягом усієї доби очікуються планові графіки відключень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини