Головна Новини Суспільство події У Міненерго пояснили, що відбувається в енергосистемі і коли світла побільшає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго пояснили, що відбувається в енергосистемі і коли світла побільшає

Продовжується технічне обслуговування всіх доступних зараз енергетичних та генеруючих потужностей, щоб підготувати їх для стабільної роботи в осінньо-зимовий період

26 червня 2024, 11:52
Поділіться публікацією:

Через нещодавні російські обстріли в Україні зберігається дефіцит в електроенергії. Проте ситуація стане кращою, коли завершаться ремонтні роботи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра енергетики Світлана Гринчук.

У Міненерго пояснили, що відбувається в енергосистемі і коли світла побільшає

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"У ніч із п'ятниці на суботу знову були масовані обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури, були атаковані об'єкти системи передач, це, в свою чергу, вплинуло на загальну ситуацію. На жаль, сьогодні у нас зберігається дефіцит", — заявила заступник міністра.

За словами Гринчук, продовжується технічне обслуговування всіх доступних зараз енергетичних та генеруючих потужностей, щоб підготувати їх для стабільної роботи в осінньо-зимовий період, що є основним пріоритетом.

“Зараз нам усім дуже боляче терпіти відключення, але ми всі повинні розуміти, що взимку це буде набагато гірше. протягом осінньо-зимового періоду", — наголосила чиновниця.

За її словами, ситуація стане кращою, коли завершаться всі технічні обслуговування та ремонтні кампанії. Насамперед на атомних блоках, тому що атомна генерація забезпечує більше половини покриття наших потреб.

"Після суботніх атак продовжуємо відновлення, тому справді дефіцит через спекотну погоду трохи збільшився у ці дні. Однак, гадаю, що незабаром ситуація покращиться, якщо не буде додаткових обстрілів", — зазначила Гринчук.

Чиновниця додала, що зараз один із найскладніших періодів, бо пошкодження тривають і минуло мало часу, щоб відновитись достатньо. Але є надія, що нам вдасться захистити існуючі потужності, і те, що ми відновлюємо. Росіяни дуже добре знають, які саме об'єкти треба атакувати, щоб це завдало максимальної шкоди енергетичній системі, заявила заступник міністра енергетики.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські ТЕС та ГЕС серйозно пошкоджені після ракетних атак: як це вплине на відключення світла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини