Головна Новини Суспільство події У Міненерго попереджають українців про блекаути, але є один важливий плюс
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго попереджають українців про блекаути, але є один важливий плюс

Герман Галущенко каже, що в Україні можливі блекаути через обстріл, але не тривалі

12 жовтня 2023, 15:35 comments1499
Поділіться публікацією:

У разі ракетних та дронових ударів країни-агресора по об'єктах енергосистеми України в цей осінньо-зимовий період у 2023-24 роках у країні можливі відключення світла. Однак таке знеструмлення не буде тривалим. Енергосистема адаптувалася до нових реалій і має вистояти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр енергетики України Герман Галущенко.

У Міненерго попереджають українців про блекаути, але є один важливий плюс

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що зараз спрогнозувати рівень та масштаб російських атак, а також їхній вплив на енергосистему України практично нереально.

"По ходу реагуватимемо і прийматимемо рішення", — зазначив глава Міненерго.

За його словами, зараз проводяться тренування для підготовки "до будь-яких рішень".

"Безумовно, якщо будуть масовані удари, дійсно завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі — можливі блекаути. Але ми готуємо все для того, щоб вони мали... вони і будуть мати короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати", — зазначив Галущенко.

Нагадаємо, починаючи з кінця жовтня 2022 року російські окупанти восени та взимку завдавали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, намагаючись залишити українців без світла та тепла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини