Головна Новини Суспільство події У Мінцифри зібралися очистити український YouTube від продукту країни-агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінцифри зібралися очистити український YouTube від продукту країни-агресора

У Мінцифри просять Google вплинути на контент на українській сторінці YouTube

1 вересня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Міністерство цифровий трансформації хоче очистити український сегмент YouTube від російського контенту, який сьогодні на перших позиціях. Саме тому Мінцифри виступило з дієвою пропозицією компанії Google задіяти незаангажованих українських аналітиків, завдання яких буде відбирати контент для сторінки українського YouTube Music і YouTube. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться на офіційному сайті Мінцифри.

У Мінцифри зібралися очистити український YouTube від продукту країни-агресора

YouTube Фото з відкритих джерел

З такою ініціативою виступив глава Мінцифри Михайло Федоров, коли мав бесіду з віце-президентом Google з міжнародних справ Караном Бхатія. Також одне із запитань, яке обговорювалося під час зустрічі, стосувалося співпраці в додатку "Дія".

У Мінцифри визнають, що зараз на українському сегменті YouTube суттєво превалює саме російський контент, насамперед пропонується користувачеві російський контент, що не може вважатися нормальним, коли сусідня країна веде війну проти України, вчиняє агресію, активно використовує пропагандистську машину проти України. Саме тому в Міністерстві виступили з пропозицією Google задіяти українських редакторів, які зможуть в найближчі терміни змінити ситуацію і наповнити український YouTube саме українським продуктом. Таким чином вдасться додати рейтингу української продукції, підняти її авторитет не тільки всередині України, а й в цілому в світі. Українська музика і кіно може бути цікава, її буде в пріоритеті.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Мінцифри посприяє розвитку інтернет-мереж: хто може розраховувати на допомогу від Кабінету мінстрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини