Головна Новини Суспільство події У мережі розганяють ще одну новину про Залужного: що стало відомо ще до призначення послом
commentss НОВИНИ Всі новини

У мережі розганяють ще одну новину про Залужного: що стало відомо ще до призначення послом

За інформацією "Дзеркала тижня", Залужний ще до призначення послом пройшов ВВК, де його визнали непридатним.

9 березня 2024, 11:00 comments2210
Поділіться публікацією:

Колишнього головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного взимку пройшов військово-лікарську комісію, де був визнаний непридатним для служби в армії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Дзеркало тижня", з посиланням на власних співрозмовників.

У мережі розганяють ще одну новину про Залужного: що стало відомо ще до призначення послом

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

За даними ЗМІ, після звільнення з посади рішенням президента Володимира Зеленського Залужного було виведено в розпорядження міністра оборони.

"Якоїсь значущої військової посади, адекватної рівню підготовки та досвіду Залужного, міністр оборони Умеров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський. У цих умовах генерал Залужний прийняв рішення звільнитися з військової служби, щоб мати можливість і право зайнятися іншим справою", – пише видання.

Журналісти пояснюють, що тижнева затримка з цим була пов'язана з тим, що після ухвалення закону з новим переліком військових звань не було завершено відповідної зміни нормативної бази, зокрема в указах президента. Тому немає чіткої ясності, хто має звільняти Залужного у званні генерала з військової служби – міністр оборони своїм наказом чи президент своїм указом, як раніше звільняли генералів армії України.

При цьому ЗМІ звертає увагу, що людина, яка є чинним генералом, не може працювати дипломатом. Відповідно до чинного законодавства, після двох місяців перебування у розпорядженні міністра військовослужбовцю припиняється виплата грошового забезпечення, крім окладу за військовим званням. Для генерала Залужного, який має найвище військове звання, це становить 1762 гривні на місяць.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стоїть за можливим призначенням Залужного послом до Лондона: чомусь зупинилися саме на ньому. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини