Головна Новини Суспільство події У мережі поширюють інформацію про примусове списання коштів з банківських карток на потреби армії (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У мережі поширюють інформацію про примусове списання коштів з банківських карток на потреби армії (ФОТО)

Українцям повідомляють про те, що нібито український уряд буде списувати гроші з банківських рахунків на потреби Збройних Сил України

18 лютого 2022, 15:59
Поділіться публікацією:

Нині у мережі та в деяких ЗМІ поширюється фейкова інформація про те, що нібито урядовці вже протестували систему і планують примусово знімати гроші з рахунків українців на потреби Збройних Сил України. У "Центрі протидії дезінформації" такі повідомлення спростували та назвали нісенітницею, передає портал "Коментарі".

У мережі поширюють інформацію про примусове списання коштів з банківських карток на потреби армії (ФОТО)

Списання грошей з рахунків на армію. Фото з відкритих джерел

Першоджерелом поширення такої інформації про те, що уряд нібито планує поповнити бюджет ЗСУ за рахунок примусового списання певних сум з банківських рахунків, став Telegram-канал "Національного корпусу України". Проте в самій організації розповіли, що даний канал їм не належить і є фейковим, тому Нацкорпус своє відношення до такої дезінформаційної компанії спростував. 

У фейковому повідомленні було вказано, що 15 лютого насправді відбувалась не кібератака на банки України, а процес тестування системи, під час якої уряд буде списувати потрібні їм суми  з рахунків українців на користь українських військових.

У "Центрі протидії дезінформації" українців просять тверезо оцінювати інформацію, яка трапляється їм у мережі. Механізм примусового списання коштів з банківського рахунку є неможливим і протизаконним. 

"Ніхто не збирається забирати гроші вкладників українських банків та передавати їх військовослужбовцям Збройних Сил України. Всі банки на території України працюють в межах чинного законодавства. А законом подібний механізм "запозичення" не передбачений", — прокоментували інформацію в урядовій організації.
У мережі поширюють інформацію про примусове списання коштів з банківських карток на потреби армії (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини