Головна Новини Суспільство події Бойовики на Луганщині обстріляли гуманітарний конвой ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Луганщині обстріляли гуманітарний конвой ООН

Конвой потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ “Щастя”

18 лютого 2022, 15:36
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 лютого, бойовики обстріляли колону з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає портал "Коментарі". Раніше деякі засоби масової інформації повідомляли, що під обстріл потрапив конвой Червоно Хреста. Однак цю інформацію спростували. 

Бойовики на Луганщині обстріляли гуманітарний конвой ООН

ООН. Фото з відкритих джерел

Бойовики обстріляли порожні автомобілі, коли вони повертались із окупованих територій, відвантаживши гуманітарну допомогу. Людей військові евакуювали в укриття, частину автомобілів покинули у міжпозиційній зоні. 

Подія сталась опівдні в районі КПВВ “Щастя”, що в Луганській області. Саме в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

"Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора. Чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні", — повідомив Валерій Залужний.

Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

"Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців", — додав Головнокомандувач Збройних сил України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини