Головна Новини Суспільство події У МАГАТЕ зробили заяву про ситуацію на Курській АЕС: чи є привід для занепокоєння
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ зробили заяву про ситуацію на Курській АЕС: чи є привід для занепокоєння

У МАГАТЕ не планують повертатися на Курську АЕС

сьогодні, 13:08
Поділіться публікацією:

Ситуація навколо Курської АЕС залишається серйозною, але його агенція не планує розміщувати там постійну місію. Він висловив сподівання, що не буде потреби повертатися на станцію. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, повідомляє Reuters.

У МАГАТЕ зробили заяву про ситуацію на Курській АЕС: чи є привід для занепокоєння

Рафаель Гроссі. Фото: з відкритих джерел

Гросії зазначив, що ситуація є серйозною, оскільки відбулося військове вторгнення, і це вторгнення досягло такого рівня, що воно не є дуже далеким від атомної електростанції.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) минулого місяця відвідав Курську АЕС. Тоді він заявив, що станція буде "надзвичайно вразливою" у разі атаки, оскільки вона не має захисного бані.

У коментарі для російського пропагандистського інформагентства "РІА Новини", зробленому у Нью-Йорку перед дебатами на Генеральній Асамблеї ООН, Гроссі висловив сподівання, що сприятливі обставини дозволять йому не відвідувати станцію знову.

"Сподіваюся, не буде потреби повертатися на Курську станцію, тому що це означатиме, що ситуація стабілізувалася", — сказав він.

Гроссі також зазначив, що МАГАТЕ не планує постійно розміщувати спостерігачів на станції, як це зроблено на чотирьох українських АЕС, включаючи Запорізьку станцію, яку захопили російські війська на початку вторгнення до України у 2022 році.

Гроссі повідомив, що ситуація залишається напруженою на Запорізькій АЕС, де обидві сторони регулярно звинувачують одна одну у планах атакувати станцію.

"Мої експерти продовжують повідомляти про військові дії поблизу станції", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — МАГАТЕ посилює моніторинг українських енергооб'єктів через атаки Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини