Головна Новини Суспільство події У Львові відкрили різдвяний вертеп: подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові відкрили різдвяний вертеп: подробиці (ВІДЕО)

Шопка – різновид вертепу, що зображає вифлеємську стайню в ніч Різдва Христового

24 грудня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:








В столиці Західної України вже відкритий важливий атрибут Різдва – різдвяна шопка. Її сцена вміщає п’ять двометрових персонажів свята, що вирізьбили з тополі. Розмалювали фігури львівські дітлахи. Про це інформує Львівська міська рада.

У Львові відкрили різдвяний вертеп: подробиці (ВІДЕО)

У Львові відкрили шопку (фото з відкритих джерел)

 Шопку відкривали львівський міський голова Андрій Садовий, виконавець цього важливого різдвяному атрибуту Антон Лубій та львівський муніципальний хор "Гомін". 

Андрій Садовий  зазначив, що чимало містян  25 грудня відзначатимуть  Різдво Христове. З тої причини він привітав городян  зі святом. Виконавець різдвяної споруди  Антон Лубій розповів, що цього року для шопки зробили міцніший каркас і вона вже буде надійно прикрашати Львів. 

Також учасники святкових урочистостей повідомили, що встановлення різдвяної споруди – по народному – шопки, це одна з найулюбленіших та найпоширеніших європейських традицій в новорічно-різдвяні часи.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Львові під час відкриття головної ялинки міста стався конфузВ столиці Західної України вже запалили вогні на головній новорічній ялинці в центрі міста. Проте урочистість  була захмарена прикрістю – гірлянди  та прикраси новорічної гості спочатку не запалились. Тут, в передчутті новорічно-різдвяного свята прийшло на площу чимало городян та туристів. Їх привітали львівські посадовці, побажавши усіляких гараздів та веселих свят. Потім була включена ілюмінація і розпочалась святкова процедура запалення гірлянд на вічнозеленій красуні. Але все пройшло  трохи не так, як очікувалось.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини