Головна Новини Суспільство події У Львові буревій зруйнував легендарний Личаківський цвинтар (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові буревій зруйнував легендарний Личаківський цвинтар (ФОТО)

Буря зруйнувала близько 100 історичних скульптур

1 липня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Потужна стихія, що двічі пронеслася Львовом, пошкодила древнє Личаківське кладовище. Буревій зруйнував понад 100 древніх пам’яток. Експерти повідомляють, що частину з них вже неможливо відновити. Про це пише Tvoemisto.

У Львові буревій зруйнував легендарний Личаківський цвинтар (ФОТО)

Личаківське кладовище (фото з відкритих джерел)

За словами директора ЛКП "Личаківський цвинтар" Михайла Нагая, сильний вітер зламав майже 250 гілок, повалив близько 30 дерев, що росли на кладовищі. Також він зруйнував майже сотню історичних скульптур. Деякі з них вже неможливо відновити.

"Деякі надгробки отримали незначні пошкодження: відпали або відкололися фрагменти. Їх ми відновимо. Але, є й такі скульптури та надгробки, які неможливо відновити", — повідомив Нагай.

Посадовець розповів, що всі доріжки на території кладовища завалені поваленими гілками, деревами. Працівники вже почали розчищати їх самостійно. Але їм таки буде потрібна допомога. Відновлюватимуть історичний об’єкт цілий місяць.

Подекуди працівники, які розчищають кладовище, не можуть дістатися до пошкоджених пам’ятників. Вони спочатку розбирають завали та ріжуть повалені дерева.

Стало відомо, що найбільше від стихії постраждала сімейна гробниця Зенткевичів. Михайло Зенткевич заснував найдревніші аптеки у Львові. Скульптуру для усипальниці родини аптекаря створив архітектор Йохан Шімзер. Буревій розбив її вщент.

Наразі точні суми збитків не називають.

Личаківське кладовище — легендарна пам'ятка архітектури, відомий туристичний об'єкт у Львові. Щороку його відвідують тисячі туристів.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" повідомляв про те, що у Львові пройшла потужна злива із сильним вітром, в результаті чого були повністю знеструмлені деякі вулиці, повалені дерева, побиті машини, пошкоджені історичні будівлі.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини