Головна Новини Суспільство події Буря накрила Львів: дерева впали на школи, побито машини
commentss НОВИНИ Всі новини

Буря накрила Львів: дерева впали на школи, побито машини

Найбільше від підтоплення постраждали центральні вулиці міста

1 липня 2021, 01:18 comments1396
Поділіться публікацією:








У Львові пройшла сильна злива з сильним вітром, в результаті чого були повністю знеструмлені деякі вулиці, повалені дерева, побиті машини, пошкоджені історичні будівлі. Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбук мер Львова Андрій Садовий.

Буря накрила Львів: дерева впали на школи, побито машини

Буря (фото з відкритих джерел)

Найбільше від підтоплення постраждали центральні вулиці міста, зокрема Київська, Сахарова, Наливайко, Дорошенко, Фурманська, Під Дубом.

Водночас гроза в місті закінчилася швидше, ніж минулого разу — 25 червня. На щастя, ніхто не постраждав.

Через повалені дерева було призупинено рух електротранспорту. Також спостерігається проблеми з рухом громадського транспорту в районі Привокзальної та у Винниках.

Нагадаємо, пилова буря пронеслася північчю Одеській області. Зафіксувати її на відео вдалося жителям села Створив. Південні регіони України страждають, перш за все, через посуху, кажуть синоптики. Рясних дощів давно не було. При цьому вітру в Одеській області останнім часом досить сильні, їх сюди принесло разом з циклоном "Віллі". Вони піднімають вгору верхній шар висохлого грунту. Через це і виникають пилові бурі. Наприклад, село Створив Окнянского району оточене полями. Саме звідти напередодні на будинки місцевих жителів і понесло пилову хмару.

Раніше пилова буря накрила Київ і Київську область. Це сталося майже два тижні тому. Видимість впала до мінімальної, а якість повітря різко погіршився. Українська столиця навіть очолила рейтинг міст з найбільш брудним повітрям у світі. При цьому кількість небезпечних речовин в повітрі в деякі дні перевищувала норму більш ніж у 6 разів. Тоді синоптики також зв'язали виникнення пилової бурі з посухою в регіоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини