Головна Новини Суспільство події У Литві висловилися про входження до нового союзу Європи, з ідеєю створення якого виступив Джонсон
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві висловилися про входження до нового союзу Європи, з ідеєю створення якого виступив Джонсон

Литва віддає перевагу тому, щоб зміцнювати НАТО, а не створювати нові союзи

29 травня 2022, 10:05 comments1834
Поділіться публікацією:

Литві поки що не надходили пропозиції щодо того, який проект європейського альянсу проти Росії може існувати, з чим раніше виступив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Але за нинішніх обставин важливо зміцнити ті союзи, які вже існують. Як передає видання "Коментарі", таку позицію країни озвучив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє "Delfi".

У Литві висловилися про входження до нового союзу Європи, з ідеєю створення якого виступив Джонсон

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото: з відкритих джерел

За словами литовського дипломата, важливо кинути всі сили на посилення НАТО та вирішувати проблеми, які виникають на сьогодні, зокрема, вето Туреччини щодо розширення Альянсу, також варто продовжити дискусію щодо перспектив вступу до НАТО України, бо ще рано зачиняти двері та відмовляти країні у вході до блоку. Також потрібно обговорювати перспективи вступу до Альянсу та інших країн, тому що на сьогоднішній день саме НАТО є найнадійнішою гарантією безпеки у майбутньому.

Габріелюс Ландсбергіс додав, що саме Україна є найближчим союзником НАТО. Київ офіційно не відмовився від свого курсу. Тому союзники НАТО повинні робити все можливе, щоб допомогти українцям якнайшвидше приєднатися до Північноатлантичного Альянсу, а також допомогти побудувати армію та оборону, що відповідає стандартам НАТО.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент Зеленський заінтригував, каже, що очікує на хороші новини від партнерів вже наступного тижня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Борис Джонсон фактично запропонував створити альтернативу ЄС: експерти розповіли, що стоїть за пропозицією Британії Україні – чи можливе створення нового союзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини