Головна Новини Суспільство події У Кремлі ухвалили рішення про окупацію Молдови, – The Times
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі ухвалили рішення про окупацію Молдови, – The Times

Якщо Росія визнає незалежність Придністров'я, то це буде пряма загроза та порушення територіальної цілісності Молдови

2 травня 2022, 09:17 comments1271
Поділіться публікацією:

Співрозмовники британського видання The Times в українській розвідці вважають, що Москва розробила план вторгнення до Молдови. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times, з посиланням на дані, представлені в українському військовому керівництві.

У Кремлі ухвалили рішення про окупацію Молдови, – The Times

Придністров'я. Фото: DW

В українській розвідці вважають, що на найвищому рівні Москва вже ухвалила рішення про початок повномасштабного вторгнення до Молдови, зараз триває активна підготовка до цього.

У Києві вважають, якщо Росії вдасться окупувати всю Молдову, тоді це стане великою проблемою для України, її територіальної цілісності. Адже загроза територіальної цілісності зросте у рази.

Якщо Кремль заявить про незалежність Придністров'я, то це насамперед створить нову загрозу для територіальної цілісності самої Молдови. Фактично в такий спосіб Росії запустить повторення "донбаського сценарію". Якщо цей "сценарій" буде запущений, то Москва спочатку переправить у регіон велику кількість озброєння, після чого заявить про те, що "народ Придністров'я" вирішив приєднатися до території Росії. Держдума РФ оперативно вирішить питання із приєднанням ще однієї території до Росії.

В українській розвідці вважають, що саме із планами Москви щодо окупації нових територій пов'язана активність в аеропорту Тирасполя, який є столицею невизнаного Придністров'я. Вже до 9 травня президент РФ Путін може публічно повідомити про визнання Придністров'я як незалежну державу. Паралельно російські спецслужби організовуватимуть заколоти та протести у Кишиневі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Генштабі ЗСУ розповіли, куди ворог перекинув частину окупантів, які стояли у Маріуполі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини