Головна Новини Суспільство події У конфлікті зацікавлена Росія: Науседа знову звернувся із закликом до Зеленського та Дуди
commentss НОВИНИ Всі новини

У конфлікті зацікавлена Росія: Науседа знову звернувся із закликом до Зеленського та Дуди

Науседа заявив, що останнім часом дискусія між Польщею та Україною стає все більш уїдливою та взаємною

26 вересня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа закликає Польщу та Україну якнайшвидше дійти вирішення проблеми зернової кризи та припинити непотрібні суперечки, від чого виграє лише путінський режим. Москва лише радіє розбіжностям двох країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише LRT, цитуючи литовського президента.

У конфлікті зацікавлена Росія: Науседа знову звернувся із закликом до Зеленського та Дуди

Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

Гітанас Науседа звернув увагу, що останнім часом дискусія між Польщею та Україною стає дедалі більш уїдливою та взаємною. Президент Литви розповів, що у нього відбулася пряма розмова, як з Анджеєм Дудою, так і Володимиром Зеленським, він закликав їх уникнути взаємних образ і образ, перестати загострювати ситуацію, спробувати спочатку стабілізувати її, а потім повернутися до нормального діалогу на двосторонній основі. спробувати підійти до спірного питання конструктивно.

За словами литовського лідера, Захід не зацікавлений у цьому конфлікті.

"Ми всі хочемо одного й того ж — якнайшвидшої перемоги України у війні проти Росії. Хто зацікавлений у цьому конфлікті? Єдиний суб'єкт — це РФ. Ну, можливо, ще Білорусь, але я її вже не розглядаю окремо", — заявив президент Литви. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — зерновий конфлікт, який набрав обертів між Україною та Польщею після жорстких випадів з боку політиків та чиновників обох країн, нині, схоже, намагаються погасити. Польща готова надавати транзитні коридори, але не має наміру скасувати заборону на експорт української аграрної продукції на свою територію. Як Києву налагодити відносини з Варшавою та іншими країнами, які поставили наш експорт на паузу? Який вихід із ситуації бачиться найбільш раціональним? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дуда зробив нову заяву про українське зерно: що пропонують у Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини