Головна Новини Суспільство події У КНДР заявили, що дорожать дружбою з РФ: чим пригрозили НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У КНДР заявили, що дорожать дружбою з РФ: чим пригрозили НАТО

КНДР пригрозила НАТО "трагічними наслідками" через засудження співробітництва з Росією

сьогодні, 12:52
Поділіться публікацією:

НАТО загрожуватиме "трагічні наслідки", якщо Північноатлантичний альянс продовжуватиме "зазіхати на гідність, суверенітет, безпеку та інтереси КНДР". Пхеньян продовжить докладати зусиль, щоб захистити себе від загроз із боку США. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив неназваний речник Міністерства закордонних справ (МЗС) КНДР, якого цитує північнокорейське державне інформагентство KCNA.

У КНДР заявили, що дорожать дружбою з РФ: чим пригрозили НАТО

Путін та Кім Чен Ин. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що критика щодо співпраці Північної Кореї та Росії нібито свідчить про те, що НАТО "збирається вийти на першу лінію протистояння з КНДР. У тому числі Пхеньян "глибоко стурбований" тим, що Альянс "обговорює законне співробітництво між незалежними суверенними державами, спотворюючи суть української кризи".

Зокрема, МЗС звинуватило НАТО в "розпалюванні ворожнечі", а також "протягуванні щупалець" до Корейського півострова та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

"Якщо НАТО продовжуватиме всілякі спроби зазіхати на гідність, суверенітет, безпеку та інтереси КНДР, одночасно з продовженням ворожої політики щодо неї, Альянс нестиме повну відповідальність за трагічні наслідки, які це спричинить", — додав спікер.

Читайте на порталі "Коментарі" — до якості північнокорейських артилерійських снарядів є багато питань. Вони багато в чому зношені, але саме ці снаряди утримують Росію в бою і допомагають російським загарбникам просувати вперед, зрушуючи лінію фронту. Про це пише американський журнал Foreign Policy.

ЗМІ зазначає, що постачання старих і часто ненадійних боєприпасів із КНДР за останній рік стали однією з найбільших загроз здатності України протистояти настанню російських військ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини