Головна Новини Суспільство події У Києві майже тисяча нових хворих: МОЗ наполягає на посиленні карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві майже тисяча нових хворих: МОЗ наполягає на посиленні карантину

В Україні рекомендують запровадити жорсткий карантин і "години для літніх"

5 листопада 2020, 11:14
Поділіться публікацією:

Епідемія коронавірусу не вщухає. З кожним днем статистика захворюваності стає все тривожніше. У Києві за добу зареєстрували 983 нових хворих COVID-19, 11 осіб померли. На сьогодні в столиці вже 41 373 підтверджених випадки захворювання.

У Києві майже тисяча нових хворих: МОЗ наполягає на посиленні карантину

У зв'язку зі зростанням кількості хворих Міністерство охорони здоров'я запропонує Кабінету міністрів посилити карантинні обмеження. З такою заявою виступив головний державний санлікар Віктор Ляшко.

"Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби погіршується, і не тільки в Україні. Попри рекордний для України показник кількості видужали, в лікарнях на лікуванні продовжують перебувати понад 27 тис. осіб. Сьогодні ми хочемо запропонувати уряду встановити додаткові карантинні обмеження в Україні — обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон в ТРЦ", — сказав він.

У відомстві також ініціюють заборону на проведення масових заходів, спортзалів і басейнів. Під заборону на діяльність потраплять і ті заклади, які не дотримуються визначені протиепідемічні обмеження.

Також, одним із заходів з протидії епідемії в МОЗ вважають введення спеціальних "годин для літніх".

Ляшко уточнив, що МОЗ буде "рекомендувати суб'єктам господарювання впровадити окремий час для обслуговування людей старше 60 років — з 10:00 до 12:00. Це не буде забороняти людям похилого віку відвідувати магазини в інший час".

Як повідомляв портал "Коментарі", новий день і новий рекорд коронавірусу в Україні. За добу лікарі виявили ще 9850 інфікованих. І це більше ніж в будь-який інший день з початку пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини