Головна Новини Суспільство події У Кабміні хочуть дозволити пожежникам штрафувати українців: скільки будуть платити порушники
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні хочуть дозволити пожежникам штрафувати українців: скільки будуть платити порушники

Пожежники зможуть карати паліїв сухої трави

3 листопада 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Уряд висловив пропозицію, щоб надати українським вогнеборцям право накладати штрафні санкції за підпал сухих рослинних решток. Також українці будуть нести адмінвідповідальність за те, що використовуватимуть повітряні кулі та "китайські ліхтарики" в містах. Ця інформація прозвучала на сьогоднішньому засіданні уряду.

У Кабміні хочуть дозволити пожежникам штрафувати українців: скільки будуть платити порушники

Уряд хоче дати повноваження пожежниками (фото з відкритих джерел)

 За пропозицією урядовців, будуть внесені відповідні зміни до вітчизняного Адміністративного кодексу. Це стосується відповідальності громадян за допущені порушення у сфері пожежної безпеки.

 Уряд вважає за потрібне наділити вогнеборців повноваженнями для складання адмінпротоколів щодо знищення сухої трави.

Крім того, громадяни будуть нести адмінвідповідальність за те, що використовуватимуть пристрої на зразок повітряних куль біля лісових масивів, пасовищ,  інших ділянок з різною природною рослинністю.Каратимуть порушників, якщо вони такі дії здійснюватимуть біля заповідників та  об’єктів з підвищеною небезпекою.

 Пропозиція щодо штрафу наступна. Для звичайних громадян він буде становити від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  Для юридичних осіб вони будуть вагомішими: від 630 до 1800 неоподаткованих мінімумів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що для пасажирів автобусів можуть ввести нові штрафиВведення штрафів обговорюють в Міністерстві інфраструктури. Відомо, що за проїзд без сертифіката про вакцинацію чи довідки про негативний результат ПЛР-тесту будуть штрафувати не лише водіїв чи машиністів, провідників в залізничному транспорті. Штрафувати хочуть перевізників та пасажирів.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини