Головна Новини Суспільство події Для пасажирів можуть ввести нові штрафи: скільки платитимуть порушники
commentss НОВИНИ Всі новини

Для пасажирів можуть ввести нові штрафи: скільки платитимуть порушники

За проїзд без медичних документів планують штрафувати українців

19 жовтня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Нові штрафи в сумі 17 тисяч гривень можуть ввести за порушення правил проїзду між регіонами в будь-якому виді громадського транспорту. Про це повідомляє РБК-Україна.

Для пасажирів можуть ввести нові штрафи: скільки платитимуть порушники

країнців можуть штрафувати за порушення правил проїзду, фото з відкритих джерел

Введення штрафів обговорюють в Міністерстві інфраструктури. Відомо, що за проїзд без сертифіката про вакцинацію чи довідки про негативний результат ПЛР-тесту будуть штрафувати не лише водіїв чи машиністів, провідників в залізничному транспорті. Штрафувати хочуть перевізників та пасажирів.

Нагадаємо, що мова йде про нові правила перевезення людей між областями України, які набирають чинності з 21 жовтня. Перевізники ж вимагають карати пасажирів, а не їх працівників. Питання буде обговорюватися в Міністерстві, де й винесуть остаточне рішення.

Також повідомляється, що в Україні за дотриманням карантину будуть слідкувати 900 мобільних бригад, що складатимуться з поліціянтів та працівників Держпродспоживслужби. Мобільні бригади матимуть право складати адмінпротоколи на тих, хто порушує норми карантину.

Станом на 19 жовтня зафіксовано 15 579 нових випадків захворювання на COVID-19, серед них — інфікувалося 1 309 дітей та 282 медики.

Як повідомляв портал "Коментарі", нові правила для областей, що перебувають у "жовтій", "помаранчевій" і "червоній" зонах карантину, запрацюють з середини місяця, з 21 жовтня. Йдеться про перевезення автомобільним транспортом та залізничним пасажирів між областями. До нових правил віднесли наявність документів про вакцинацію. Сертифікати повинні мати працівники екіпажу, тобто провідники, машиністи, водії й кондуктори автобусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

19 жовтня 2021, 11:40

А 900 "мобільних бригад" Будуть мати сертифікати або тести? Хто їх буде перевіряти і штрафувати?


Новини