Головна Новини Суспільство події Міжрегіональні перевезення за новими правилами: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжрегіональні перевезення за новими правилами: що це означає

Правила не поширюються на неповнолітніх

12 жовтня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Нові правила для областей, що перебувають у "жовтій", "помаранчевій" і "червоній" зонах карантину, запрацюють з середини місяця, з 21 жовтня. Про це повідомляють на каналі "Коронавірус. Інфо" у Viber.

Міжрегіональні перевезення за новими правилами: що це означає

Правила запрацюють з 21 жовтня, фото з відкритих джерел

Йдеться про перевезення автомобільним транспортом та залізничним пасажирів між областями. До нових правил віднесли наявність документів про вакцинацію. Сертифікати повинні мати працівники екіпажу, тобто провідники, машиністи, водії й кондуктори автобусів.

Крім того, сертифікати мають пред'явити й усі пасажири, що хочуть їхати в іншу область та купують квитки в касах. 

До переліку необхідних документів, які потрібно пред'явити, включили довідку або сертифікат про те, що людина отримала одне щеплення для того, щоб проїхати з "жовтого" регіону в "жовтий". Для того, щоб проїхати в інші зони карантину можна надати міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що засвідчує отримання двох доз вакцини від COVID-19, негативний результат ПЛР-тесту або швидкого тесту, що зроблений не пізніше ніж за 72 години.

Проїхати можна, якщо надати документ на підтвердження того, що людина одужала після коронавірусної хвороби у вигляді довідки або сертифікату в  "Дії".

Щодо проїзду в міському транспорті та на рейсах всередині області, то такі сертифікати й довідки не вимагатимуть. Не поширюються правила щодо пред'явлення медичних документів на дітей і неповнолітніх.

Як повідомляв портал "Коментарі", санітарний лікар Ігор Кузін розповів, як працюватиме громадський транспорт у різних зонах карантину. Поки про закриття або про обмеження руху транспорту не йдеться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини