Головна Новини Суспільство події У ГУР назвали дві причини, навіщо Путін наказав обстрілювати територію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали дві причини, навіщо Путін наказав обстрілювати територію РФ

Українська сторона не може коментувати домисли про свою причетність до обстрілу на території РФ

18 квітня 2022, 12:05 comments1524
Поділіться публікацією:

Російська сторона сама готує провокації із обстрілом російських територій. Такі відомості має українська розвідка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова для "Spiegel".

У ГУР назвали дві причини, навіщо Путін наказав обстрілювати територію РФ

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

В українській розвідці знають, що у Кремлі віддають накази для таких цинічних інсценувань, переслідуючи одразу кілька цілей. Головна мета – виправдання власної агресії проти України. Але є ще кілька інших цілей. Обстрілюючи мирне населення у прикордонних з Україною областях російське керівництво хоче ще більше об'єднати російське суспільство у ненависті до України та українців, змусити росіян рішучіше брати до рук зброю та вирушати на війну в Україну. Кремль хоче виставити Україну не лише як державу, де заохочують якісь "неонацистські" рухи, а й підтримують тероризм.

За інформацією ГУР, провокаціями в Росії також хочуть відвернути увагу громадськості від звірств російських військових у Бучі та інших українських містах. Адже випадки насильства та вбивства дітей нічим не можна виправдати.

Буданов додав, він не буде здивований, якщо найближчим часом територією Росії прокотиться серія терактів – десь відбудеться вибух на вокзалі, десь злетять у повітря електростанції чи цистерни з пальним. У всіх цих випадках Москва робитиме винною Україну. На це є головний розрахунок. Росіяни поки що не можуть зрозуміти, як так відбувається, що і на їхній території лунають вибухи, але їм доведеться звикнути до цього.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у розвідці розповіли, що окупанти хочуть встигнути до Великодня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини