Головна Новини Суспільство події У Грузії знайшли пояснення зближення з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Грузії знайшли пояснення зближення з Росією

Нещодавно Тбілісі відновив ще й авіарейси із Москвою

29 травня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Влада Грузії не приховує, що робить кроки по зближенню з Росією. При цьому у правлячій партії "Грузинська мрія" закликають не називати такі дії "поступками", тому що це "стратегічна політика терпіння". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник парламенту країни Шалва Папуашвілі, пишуть "Новини Грузії".

У Грузії знайшли пояснення зближення з Росією

Шалва Папуашвілі. Фото: із відкритих джерел

Шалва Папуашвілі зазначив, що зараз нібито не йдеться про відновлення дипломатичних відносин із РФ. Також Тбілісі виключає принципові поступки Москві.

"Ми не проводимо політику поступок Росії. Наша політика — це не політика поступок, а стратегічна політика терпіння", — заявив речник грузинського парламенту.

За його словами, зараз для грузинської влади головний пріоритет — "збереження миру та посилення економіки".

Водночас він звинуватив колишнього президента Міхеїла Саакашвілі та його партію "Єдиний національний рух" якраз у "політиці поступок" РФ. Папуашвілі вважає, що саме ця сила нібито "продавала Росії стратегічні об'єкти".

"Ми намагаємося уникати провокацій та різних загроз, зокрема тих, що лунають із Росії. Ми нікому нічого не віддаємо, ні за що не торгуємося. Наша головна мета — об'єднання країни та євроінтеграція. Для цього потрібні мир та економічний прогрес. Бідна та ослаблена країна не цікава ні абхазам та осетинам, ні західним партнерам", – заявив Папуашвілі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає ініціативу Кремля скасувати візовий режим для грузинських громадян та відновити авіасполучення між РФ та Грузією "російською провокацією". А підтримка цього рішення проросійським урядом Грузії вже викликала протести в країні. Що відбувається зараз у Грузії та навколо Грузії? Навіщо Кремль саме зараз наважився на такий крок? До чого все це може призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини